17 maj 2016
19:00

Rinns AIK

Rännbergs IK - Rinns AIK 1-3

Andra raka 3-1 vinst, andra raka derby vinst! Helt sjukt att vi behöver vänta in sista kvarten för att avgöra denna derby! Dock är det en styrka också!

Vi tvingas till en del ändringar i startelvan från förra matchen i fredags. Kevin skadad fanns inte med i matchtruppen, Andreas H fanns på bänken med feber, Robin E fanns även han på bänken med skade känning! Även Carl och Jonas spelade småsjuka! Som tur har vi en bredd trupp och bra spelare som kan ersätta dom som inte kan spela! Vi mönstrade följande 11:a; Josef i mål, Erik S, Carl, Marcus J och Andreas E bildade vår backlinje! På mitten hade vi Robin J till höger, Jonas och Henrik I i mitten, till vänster hade vi Henric! På topp Lars och Tommie. Vid sidan av Sonny, Joel, Niclas, Robin E och Andreas H!

Vi hade som mål att hitta det spelet vi vill spela, och det gjorde vi direkt i matchöppningen! Vi satte upp ett högt tempo lätt bollen göra jobbet och tvingade motståndarna att jaga sig trötta! Vi fick även till det vi saknat lite hittills, inlägg! Tack vare detta så radade vi upp chanser på chanser, precis som mot Fensbols IF visa farligare än andra! Gubbarna var uppmärksamma under veckans genomgång av motståndet och vi började direkt söka upp Rännbergs svagheter!

Redan i den 3:e minuten fick vi till en fin kombination där Henrik I blev frispelad, tyvärr stod Kennie på rätt ställe och räddade! Minuten senare var det Lars som fick ett liknande chans och återigen gick målvakten segrande ur situationen! Vi radade upp chanser nu och i den 5:e minuten får Jonas på ett skott som täcktes ut! Robin J och Tommie visade upp ett fint samarbete i den 8:e minuten, dock blev det aldrig riktigt farligt!

Vi skulle få utdelning runt den 9:e minuten, ett snabbt inkast från Andreas till Henric, denna löpte med bollen och slog ett inlägg som Tommie avslutar i stolpen, returen hamnade hos Lars som kunde stötta in 0-1! Med tanke på helgens resultat för Rännberg kände jag att ett tidigt mål för oss skulle kunna få Rännberg i rejäl gungning, sagt och gjort, problemet blev att vi inte lyckades få in ett snabbt 0-2 mål. Det var inte på grund av avsaknaden av målchanser i alla fall!

Redan i den 13:e minuten hade vi ett gyllene läge, Josef med en lång utspark hittade Lars som i sin tur skarvade bollen till Tommie, Tommie hann före målvakten petade bollen förbi och rundade honom, men när han sedan ska bara stötta in bollen så hamnar den på fel sida av stolpen. Runt den 20:e minuten på en hörna blev det lite flipper spel framför Kennie och avslutet gick utanför. Minuten senare tvingade Lars keepern till en fin räddning!

Runt halvtimmen börjar vi slappna av något, precis som i derbyt i fredags, skillnaden var att Rännberg inte var lika heta som Fensbols IF. Dock så straffades vi direkt, Rännberg får en hörna runt den 37:e minuten och lite oförklarligt så hinner en hemmaspelare ta emot vända och skjuta in 1-1! Väldigt ologiskt och orättvis som bara fotboll kan vara!

Fanns inte mycket att rätta till under halvtid, killarna hade precis presterat en riktig fin fotboll! Det enda var att be killarna vara lite mer koncentrerade i avslutningarna så effektiviten bättrade sig!

Inledningsvis försökte Rännberg sätta lite myror på våra huvud genom att gå upp i en bredd 4-3-3, det gav noll effekt! Vi fortsatte att äga matchen, däremot så skapade vi mindre heta målchanser! Efter ca 55 minuter började vi röra i laget, Andreas E gick ut efter att ha börjat känna krampkänningar, in kom Sonny! Henric E började matchen med känning på framsidan av låret, efter första var det känning i den andra låret men på baksidan, brodern Robin ersatte! Efter ca timmen spel så plockade vi ut Lars och in kom Niclas.

I den 66:e minuten är vi på väg genom, minns inte vem, men vem det än var vart han kapad i straffområdet, domaren gjorde det enda rätta, straff och frilägesutvisning!

Jonas steg fram och slog straffen, målvakten gissade rätt sida och räddade, han lämnade returen och när en Rinn spelare är på väg att avsluta blir han kapad bakifrån, solklar straff som domaren av någon märklig anledning valde att fria! Med facit i handen var det kanske lika bra, då vi 8 minuter senare får ännu en straff tilldömd, denna gång var det Robin E som steg fram, tyvärr så gick straffen utanför! Jag, och enbart jag bär ansvaret för dessa två brända straffar! Vår 1:a straffskytt var utbytt och jag hade inte utsett en nr. 2!

Vi inleder alltså sista kvarten med två straffmissar, vilket annat lag som helst hade kunnat tappa gnistan, men istället visar killarna upp en otrolig lagmoral och fortsätter att mala sönder hemmalaget! I detta skede hade vi även tagit in Joel istället för Robin J! Det efterlängtade ledningsmålet kom i den 77:e minuten, Robin E driver bollen på sin höger kant, passade in i straffområdet och slog in bollen strax under ribban!

Rännberg flyttar fram lite folk vilket gav oss ännu mera ytor, minns bla en fin kontring där Henrik I vart fin framspelad men ännu en gång räddade Kennie! I den 87:e minuten skulle vi döda matchen, Robin E slog en hörna som efter en skarv hamnar hos Marcus, som i sin tur nickade ner till Joel som behärskad slog in 1-3 till oss!

Vill verkligen lyfta fram killarnas lagmoral, trots två missade straffar fortsatte dom att jobba stenhårt och prisades genom 1-2 och 1-3 målen sista kvarten! Precis som mot Fensbols IF så vinner vi matchen under sista kvarten! Alla 16, ja Hedström kom inte in men stöttade lagkamraterna från sidan!

Riktigt kul att se bredden på vår trupp, trots att vi saknar idag Hedström, Kevin, Alexander och har småskavanker på bröderna Ericsson, så går Erik, Henrik I och Tommie in och gör ett kanon insats, även Joel, Niclas och Sonny gör riktigt bra inhopp!

Rännbergs IK - Rinns AIK 1-3(1-1)

Plats: Åsbyvallen